1176365999148122

Tietoa minusta

Miksi joku järjestää toisten ihmisten tavaroita? Kuinka ulkopuolinen voi tietää mikä on tärkeää ja minkä voi hävittää?

Useimmille meistä ulkopuolisesta näkökulmasta on apua hankalien päätösten tekemisessä.

Asioiden ja ajatusten sanoittaminen auttaa niiden jäsentelyssä ja käsittelyssä.

Tehtäväni ei ole penkoa tavaroitasi tai kurkistella kaappeihisi ilman lupaa. En koskaan päätä puolestasi mitä säästetään ja mistä luovutaan.

Työni sisältö on raivata esteitä, jotka ovat sinun järjestämisesi tiellä – sekä konkreettisesti että mielesi sopukoissa. Este voi olla esimerkiksi tukkeutunut paperisilppuri tai luopumista vaikeuttavat, kalkkeutuneet ajatukset, josta olet valmis päästämään irti.

Voit aloittaa järjestämisen itse ilmaisten resurssien avulla, tulla mukaan ryhmään tai pyytää henkilökohtaista ohjausta – asuit sitten missä päin maailmaa tahansa.

Miksi edes yrittää? Enhän ole ennenkään onnistunut?

Kun urakka kasvaa liian suureksi, on vaikea tietää mistä aloittaa. Kaaoksen valtavuus lannistaa ja hukuttaa motivaation kuin kaarnalaivan avomerellä.

Monimutkaiset ongelmat eivät vaadi monimutkaisia ratkaisuja. Monesti vastaus on aivan nenämme edessä, mutta emme huomaa sitä. Ammattijärjestäjänä pyrin aina yksinkertaistamaan ja karsimaan epäolennaista, jotta kaikken tärkeimmät asiat pääsevät etualalle.

Ratkaisukeskeisenä valmentajana tehtäväni on auttaa sinua oivaltamaan vahvuutesi ja onnistumisesi. Kun rakennat järjestyksen näiden varaan, menestyt paremmin kuin yrittämällä kopioida jonkun toisen toimivaa tapaa tehdä asiat. Erityisesti neuropsykiatrisesti valtavirrasta poikkeavat (esim. ADHD-oireiset) hyötyvästä tästä lähestymistavasta, jonka käytölle ei ole rajoituksia.

Järjestyksessä on kyse prosesseista ja ihmisten käyttäytymisestä enemmän kuin tavaroista.

Haluan, että arkesi on sujuvampaa ja vähemmän hektistä. Tahdon, että pääset tavoitteisiisi ja saat isotkin projektit päätökseen. Kotisi tulisi olla virkistävä paikka, jonka oven uskaltaa avata yllättävillekin vieraaille.

Ihmiset ovat halukkaita auttamaan toisiaan. Jokaisen meistä on vuorollaan uskallettava olla autettavan roolissa. Siinä ei ole mitään hävettävää.

Kaikki järjestyy!

Yritykseni Sujuvampi arki -valmennuspalvelut sai alkunsa vuonna 2013, kun pohdin omia vahvuuksiani ja päädyin puoliksi vahingossa yrittäjäksi. Halusin pois näyttöpäätteen äärestä, tapaamaan ihmisiä ja hyödyntää olemassa olevaa osaamistani.

Parin vuoden aikana suoritin ammattijärjestäjäkoulutuksen, yrittäjyysopintoja ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutuksen. Nepsy-valmentajana työskentelen erityisesti ADHD-oireisten aikuisten kanssa, jotka kaipaavat konkreettista tukea kotinsa ja arkensa organisointiin. Filosofian maisteriksi olin valmistunut Helsingin yliopistosta 2007 opiskeltuani maantiedettä.

Samaan aikaan kehitin yritystoimintaani ja työskentelin erilaisten asiakasryhmien kanssa. Olen kirjoittanut blogia ehtimisestä ja mahtumisesta vuodesta 2014 ja tavoittanut jo 90 000 lukijaa. Olen tehnyt kodeissa tapahtuvaa asiakaspalvelutyötä vuodesta 1999 ja toiminut kouluttajana vuodesta 2003. Tutustu asiakkaideni antamaan palautteeseen alla.

Kaikkein antoisinta ammattijärjestäjän ja neuropsykiatrisen valmentajan työssä on auttaa ihmisiä oivaltamaan omat vahvuutensa ja miten he voivat niiden avulla tehdä arjestaan sujuvampaa.

Oletko valmis aloittamaan? Ota rohkeasti yhteyttä!

Eveliina Lindell
ammattijärjestäjä
ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja
eveliina@sujuvampiarki.fi
0400-520 174

Lassikko

Tavaranpaljous kasvaa vuosi vuodelta – Ammattilaisen kolme vinkkiä kodin tavaroiden järjestämiseen

Katso koko juttu

Helsingin Sanomat | Elämä

Listaa tekemättömät työt ennen viikonloppua – Näin hallitset pikkutehtävien silppua to do -listojen avulla.

Katso koko juttu

Kotivinkki

Tee arjestasi sujuvaa ja järjestä koti kuntoon oivaltavilla säilytysratkaisuilla.

Katso koko juttu

Helsingin Sanomat | Talous

Helsinkiläinen Fatim Diarra suunnittelee arkensa minuutilleen: ”Merkitsen kalenteriin välillä röökitauotkin” – Näistä sovelluksista voi olla apua työtehon parantamisessa

Katso koko juttu

Avoine Oy

Haarukalla vai puikoilla? Milloin sähköpostia kannattaa käyttää?

Katso koko juttu

MTV

Vaatekaappi sekaisin, avaimet hukassa ja liikaa tavaraa? Tässä ratkaisut 10 yleiseen kodin ongelmaan

Katso koko juttu

MTV

”Mitä vähemmän kotona on tavaraa, sitä helpommin hallittavissa järjestys on” – tunnistatko itsessäsi tavarahamsterin?

Katso koko juttu

Kodin kuvalehti

Tulikin järjesteltyä elämä / Ammattijärjestäjä Eveliina ei stressaa oman kotinsa siivouksesta: ”Inhoan pölyjen pyyhkimistä”

Katso koko juttu

ADHD-lehti

Hyvä järjestys, sujuvampi arki

Katso koko juttu

PIRKKA

Tervetuloa järjestys / Ammattijärjestäjän vinkit kodin raivaajalle

Katso koko juttu

Selkosanomat

Kaikki järjestyy

Katso koko juttu

Huomenta Suomi

Siivousvimma vai tavarakaaos?

Katso koko juttu

HS.fi | Elämä

Onko siivousinto mennyt jo liian pitkälle? Ammattijärjestäjä vertaa KonMaria ihmedieettiin

Katso koko juttu

Radio Nostalgian Aamu

Toimittajana Susanna Heikki

Katso koko juttu

Vantaan Lauri: Väitellään

Tavara on uusi läski, Eveliina Lindell!

Katso koko juttu

Pohjalainen

Selkeyttä sähköpostiin uusilla kansioilla

Katso koko juttu

Elisa Ideat

5 työkalua perhearjen organisointiin

Katso koko juttu

Yle Radio Suomi

Miksi minulla on näin paljon kaikkea tarpeetonta?

Katso koko juttu

Helsingin Sanomat

KonMari-filosofia muutti Leila Pohjolaisen elämän – ensin lähtivät turhat tavarat, seuraavaksi hän luopuu kodistaan

Katso koko juttu

Suomen Kuvalehti

Ulos kaapista: ”Argh! Täällä on vaikka mitä!”

Katso koko juttu

Etelä-Suomen Sanomat

Onko kotisi kuin pommin jäljiltä? Täältä voi löytyä järjestys

Katso koko juttu

Yle Uutiset

Koti yhä vaarallisin paikka – Näin teet siitä turvallisemman

Katso koko juttu

Kauneus & Terveys

465 turhaa tavaraa

Katso koko juttu

3H+K-lehti

Miten teillä muutetaan?

Katso koko juttu

Meidän perhe: 3 x Arki

Kaaoksen kesyttäjät

Katso koko juttu

HS.fi

Minimalismia, kiitos! 2000-luvulla vähemmän on enemmän

Katso koko juttu

Kodin kuvalehti

Onko kotonasi liikaa tavaraa? Tee testi

Katso koko juttu

Näin asiakkaat ovat kokeneet palveluni

Eveliina on järjestemällinen, looginen ja tehokas. Kaiken lisäksi tekeminen hänen kanssaan on hauskaa!

Tuija Nurmi

lääketieteen tohtori

Olin innostunut, koska tiesin kokemuksesta, että raivausurakka tulisi hoidettua ajallaan, joutuisasti ja ilman suurta tuskaa. Iloitsin jo etukäteen lisätilasta, joka varastoomme saataisiin. Ensi keväänä taloyhtiöömme tulee varastoremontti, ja nyt tehty järjestely- ja perkuutyö tekee varaston tyhjentämisen remontin alta helpoksi. Kun minun piti sanoa, mikä tavoitteeni tilan suhteen on, se oli varsin helppoa: saada varastotila toimivaksi osaksi kotiamme, tyhjentää ylimääräiset tavarat, ja saada tarpeelliset kausisäilytettävät ja varsinaiseen asuntoon sopimattomat tavarat helposti saatavilla oleville paikoilleen.

Tyhjensimme varastotilan hyllyt ja kaapit, ja lajittelimme tavarat pihalla karkeasti käyttötarkoituksensa mukaisesti. Selkeää roskaa heitimme jo tässä vaiheessa pois. Sitten päätimme, mihin kohtaan varastoa mikäkin ”osasto” sijoitettaisiin huomioiden, kenen tavaroihin pitää ylettyä ja kuinka usein niitä käytettiin. Aloimme täyttää hyllyjä oikeasti tarpeellisilla tavaroilla, samalla kannoimme Sortti-asemalle meneviä tavaroita autoon ja kirpputorille menevät omiin kasseihinsa. Lajittelimme jätteet (taloyhtiömme on tarpeeksi iso, jotta erilaisia jäteastioita löytyy).

Parasta päivässä oli, että se oli määrämittainen työpäivä kahvi- ja ruokataukoineen. Työ sujui nopeammin, kuin olin kuvitellut, koska järjestelmällisyys ei anna ajatuksille mahdollisuutta harhailemiselle. Loput Sortti-tavarat on viety lajiteltavaksi, ja Kierrätyskeskus otti ilomielin vastaan kaikki sinne suunnitellut tavarat. Kirpputoripöytäkin on jo varattu!

Marikka Sand

insinööriopiskelija ja äiti

Olin monta vuotta odottanut sopivaa hetkeä kaksosperheen arjen keskellä, jotta saisin läpikäytyä kaikki paperivuoreni. Ajan järjestäminen tuntui haastavalta. Olin lukenut Eveliinan sivuja ja miettinyt kontaktin ottoa.

Päätin soittaa kesälomani kunniaksi Eveliinalle, jotta saisin homman hoidettua ja tutustuttua Eveliinan asiantuntijuuteen. Sovimme ajan ja hoidimme homman kuuden tunnin urakalla malliikkaasti.

Kevyt mieli ja sujuvampi arki lopputuloksena.

Saimme järjestettyä kaikki perheen paperit, kuvat, muistot järjestykseen, mapitettua nimellä. Asiakirjat löytyvät nyt helposti ja nopeasti ja pysyvät jatkossakin järjestyksessä. Kevyt mieli ja sujuvampi arki. Kiitos.

Minna, 40 v.

kaksosperheen pyörittäjä

Tiesin, ettei organisoiminen ja tavaroiden ja arjen järjestäminen todellakaan kuulu vahvuuksiini, mutten keksinyt työkaluja, joilla ottaa tuota merta haltuun. Tietty toivottomuus oli pinnassa. Samalla tuumin, että täytyy olla ammattilaisia, jotka osaavat neuvoa tällaisissa asioissa.

Otin Eveliinaan yhteyttä, koska arjen ja tavaramäärän hallitseminen pienessä tilassa alkoi tuntua liian kaoottiselta. Odotin ehkä, että hän auttaisi järjestelemisessä tai siivoamisessa, mutta tajusinkin tavanneeni ihmisyyttä holistisesti ymmärtävän ammattilaisen, joka auttoi minua paitsi järjestelemään kotiani, myös arkeani ja kalenteriani. Eveliinan lahja organisoijana on tässä tehtävässä oikeassa käytössä.

Olen äärimmäisen kiitollinen neuvoista, konkreettisesta ratkaisukeskeisestä työkalupaketista sekä kauniista tavasta kohdata toinen ihminen.

Nyt minulla on konkreettisia keinoja ja ymmärrystä ongelmista, joita arjen kaoottisuus ja tavarat pienessä kodissani aiheuttavat. Eveliina antoi minulle uuden perspektiivin katsoa toimintaani sekä toimivia keinoja hallita arkea paremmin.

Nainen, 30 v.

Helsinki

Ennen lapsia ehti viedä tavarat paikoilleen. Tavaraa oli maltillisesti ja jokaisella pienelläkin vempaimella oli oma paikka. Sitten tuli yksi lapsi, sitten toinen, ja siinä vaiheessa kun me molemmat vanhemmat olimme olleet noin vuoden päivät töissä, huomasimme, että paikkoja kaikelle ei enää ollutkaan. Ensinnäkin tavaran määrä lasten myötä oli lisääntynyt hurjasti eikä kaikelle ollut enää selkeää paikkaa, toisekseen kukaan ei enää ehtinyt palauttaa mitään paikoilleen – tai jos ehtikin, veivät pienet kädet yhdessä hujauksessa viisi seuraavaa minne sattui. Kolmanneksi huoneiden järjestystä oli lasten myötä muutettu, ja kaapit, lipastot ja muut säilytysjärjestelmät eivät vastanneet enää tavaran määrää/laatua/sijoittelua. Elämään iski hissukseen tavarakaaos johon kukaan ei ehtinyt kunnolla enää puuttua. Tarvitsimme apua siihen missä mikäkin tavara voisi loogisesti olla ja millaiset säilytysratkaisut olisivat toimivimpia. Tai edes toimivampia.

Ja sitten oli vielä henkilökohtainen haasteeni: mieheni on minua paljon järjestelmällisempi ja siistimpi, ja minulla oli jatkuva huono omatunto siitä, etten saanut pidettyä kotia hänen mielestään säällisessä järjestyksessä – vaikka kävimme yhtä paljon töissä ja olimme yhtä paljon kotona. Silti jokin ikiaikainen epäfeministinen perheenäiti-syndrooma nosti päätään. MINUN pitäisi olla se jonka käsien jäljiltä koti olisi siisti…

Tapasin Eveliinan leikkipuiston perhekerhon järjestämässä tilaisuudessa. Tässäkö vastaus ongelmiini!? Eveliina kävi kanssani ensin kartoituskeskustelun puhelimessa ja tuli sitten käymään. Kävimme läpi vaatehuoneen kaaoksen (ehkä hyllyjen järjestys, laatikoiden säilytystapa ja naulakko seinällä), makuuhuoneen säilytysjärjestelmät (siirretään tämä turha lipasto tuonne toiseen huoneeseen, jolloin tähän saadaan tilaa rekille) ja työhuoneemme rikkinäisen kaapin (nämä, nämä ja nuo voisi siirtää toiseen huoneeseen, ja tuoda makkarin lipaston tänne). Teimme selkeän ja helposti ymmärrettävän listan toimenpiteistä.

Olemme aloittaneet listan esittämien asioiden läpikäymistä yksi osio kerrallaan. Emme edes yritä hahmottaa vielä kuinka paljon aikaa kokonaisuuteen tulee kulumaan, sillä se vain ahdistaisi. Yksi juttu kerrallaan on suoritettavissa, ja antaa tyydytystä kun jonkun jutun saa saatettua loppuun asti. Haastetta on tuonut se, että yllätykseksemme osina paikalle tuotu iso kaappi ei mahdukaan enää kokonaisena huoneen ovesta ulos – mutta huomaismme, että jos sen purkaa, sitä ei saa enää koottua. Ei pitäisi ostaa halvinta… Saisimmeko sittenkin hyödynnettyä kaapin jotenkin…

Tyypillinen ruuhkavuosiäiti

Kotiin on kerääntynyt huomattava määrä ”historiallisia kerrostumia”, jotka ovat siirtyneet mukana muutosta toiseen ja joita en ole halunnut/uskaltanut/raaskinut perata. Opettajana ja tietokirjailijana olen lisäksi koonnut melkoisen arkiston. Nyt uhkaa putkiremontti ja samalla alkaa kirkastua, että edessä on luopumisen aika enkä halua vieraiden, kylmien silmien tutkivan minulle tärkeitä kirjeitä vuosien takaa.  Mutta mitä hävittää, mitä säilyttää, minne viedä poistetut asiat ja esineet?

Eveliina on käynyt nyt luonani kahdesti ja tehnyt ihmeitä sekä komeroissa että ullakolla ja kellarissa. Hänen iloinen ja rohkaiseva asenteensa on tehnyt hyvää ja hänen tehokkuutensa suorastaan mykistänyt! Minua ei ole lannistettu, vaan rohkaistu. Lisäksi joillekin esineille, joista oli vaikea luopua, löysi Eveliina uuden kodin.

Tällä hetkellä jatkan kirjeiden ja muiden dokumenttien läpikäymistä saamieni ohjeiden mukaan. Varmaan palaan jatkossakin hänen ”hoitoonsa”, jota voin mielihyvin ja vilpittömästi suositella kaikille ”tavarataivaan” epätoivoisille lajittelijoille!

Soili Sutinen

FM

Yhteydenotto

Jätä yhteydenottopyyntö niin palaan asiaan mahdollisimman pian. Kaikki järjestyy!

Eveliina Lindell

Eveliina Lindell

ammattijärjestäjä, neuropsykiatrinen valmentaja

eveliina@sujuvampiarki.fi
+358 400 520 174

Toimiva eteinen -kurssi

Tilaa tästä maksuton sähköpostikurssi, jonka avulla teet aamuistasi sujuvampia, löydät tärkeät asiat lähdön hetkellä ja tunnet olosi tervetulleeksi kotiin pitkän päivän jälkeen.

Lue lisää kurssista