1176365999148122
Valitse sivu

Kun Eveliina pyysi minua kirjoittamaan lähialueeni second hand -liikkeistä, innostuin ideasta saman tien. Rakastan kierrellä kirppiksiä ja second handejä. Koskaan ei tiedä etukäteen mitä ihanuuksia tällä kertaa löytyy. Tyylikkään pukeutumisen ei tarvitse maksaa maltaita ja kierrättäminen on suotavaa myös vaatteissa. Tekemällä ostoksesi second hand -liikkeissä voit olla varma siitä, että jokaisella vastaan tulijalla ei ole samanlaista kuin sinulla. Second handissa ja vintagessa minua kiehtoo se, että usein näistä liikkeistä ostetuilla tuotteilla on oma tarinansa.

Ihan aluksi haluan kertoa teille mitä eroa on kirpputorilla ja second hand -liikkeellä.

  • Kirppiksillä yksityisihmiset myyvät tavaraa toisilleen verottomasti.
  • Second hand on liikeyritys, joka maksaa veroja ja toimii myyntitiliperiaatteella. Second hand tarkoittaa toista kertaa kiertoon tulevaa tavaraa, joka on joko käytettyä tai käyttämätöntä.
  • UFF:ia, Fidaa yms. kutsutaan virallisesti nimellä charity shop eli hyväntekeväisyyskauppa.

Kokosin alle neljä suosikkiliikettäni, jotka sijaitsevat Helsingin Punavuoressa hyvin lähellä toisiaan. Liikkeissä palvelu on ystävällistä ja asiantuntevaa.


Amado

Amado Second Hand

Amado on perustettu vuonna 2000. Toiminta perustuu ”ready to wear” tuotteistolle eli kaikki tuotteet voidaan ottaa käyttöön heti ilman mitään huoltotoimenpiteitä. Käyttämättömät, omistuksessa käyneet tuotteet muodostavat valtaosan valikoimasta.

Amado Second Hand

Merkkivalikoima on hyvin laaja ja tuotteiden aitous tarkistetaan aina. Valikoimasta löytyy mm. Miu Miu, Chanel, Fendi, Jimmy Choo, Jean-Paul Gaultier ja Cavalli. Liikkeen kenkä- ja laukkuvalikoima on sangen runsas ja värikäs.

Amado Second Hand

Fredrikinkatu 25, 00120 Helsinki
www.amadosecondhand.fi


Ruutu-Rouva

Ruutu-Rouva

Ruutu-Rouva on vuonna 1983 perustettu perheyritys. Se on Helsingin vanhimpia second hand -liikkeitä. Valikoimasta löytyy lähimuotia ja vintagea, osa tuotteista on käyttämättömiä. Ruutu-Rouvan erikoisuuksia ovat turkikset, joita myydään vuoden ympäri sekä kansallispuvut. Kansallispukuja ei muissa second hand -liikkeissä myydä.

Ruutu-Rouva

Valikoimasta löytyy myös ihania asusteita kuten pitsihansikkaita ja taskukelloja. Merkkivalikoima on laaja: mm. Chanel, Gucci, Dior ja MaxMara.

Ruutu-rouva

Fredrikinkatu 16, 00120 Helsinki
www.ruutu-rouva.fi


SomaOma

SomaOma

SomaOma on perustettu vuonna 2011. Valikoimasta löytyy selektiivistä uustuotantoa ja ajatuksella valittua vintagea eri vuosikymmeniltä. Myyntiin valitaan vain tuotteita, jotka ilmentävät omistajan rakkautta elämän kauneutta kohtaan sekä ovat pienyrittäjyyttä suosivia, luontoa säästäviä ja yksilöllisiä.

SomaOma

Valikoimasta löytyy erityisesti 60-luvun leninkejä, käsilaukkuja ja juhlalaukkuja.

SomaOma

Fredrikinkatu 16, 00120 Helsinki
www.somaoma.fi


Kaunis Veera

Kaunis Veera

Kaunis Veera on Suomen ensimmäinen second hand -liike. Se on perustettu vuonna 1973, jolloin kukaan ei voinut kuvitellakaan ostavansa toisen vanhoja vaatteita. Valikoimasta löytyy tämän päivän muotia arkeen ja juhlaan.

Kaunis Veera

Tuotteet ovat todella hyväkuntoisia, eikä myyntiin oteta halpaketjujen vaatteita. Asiakaskunta koostuu pitkälti nuorista aikuisista. Liikkeen hinnat ovat edulliset verrattuna muihin alan liikkeisiin.

Kaunis Veera

Albertinkatu 10, 00150 Helsinki
www.kaunisveera.net
Facebook


 

 

Artikkelin kirjoittaja on muotiviikkojen stailauskilpailun voittaja ja stylisti-meikkaaja. Hän on muodin ja kauneuden monitoiminainen. Sohvin kädenjälki näkyy monissa lehti -ja mainoskuvissa. Lisää tietoa stylistipalveluista löytyy Sohvin sivuilta www.sohvinyman.fi

Twitter