367172046976480
Valitse sivu

Älä uhraa viikkosiivoukselle koko lauantaita, tee 15-30 minuuttia päivässä!

Tuskastuttaako sinuakin se, että viikonlopusta leijonanosa kuluu kotitöihin kuten siivoukseen, kaupassakäyntiin ja pyykinpesuun eikä perheen yhteistä vapaa-aikaa tunnu olevan juuri ollenkaan?

Kahden työssäkäyvän vanhemman perheessä yhteinen aika osuu usein viikonloppuun, mutta jos toisen päivän huhkii kotitöiden kimpussa, jää toiselle päivälle energiaa enää rippeeksi ja se kuluu yleiskoomassa.

Ratkaisu tähän on jakaa viikkosiivous ja muut kodin rutiinit tasaisesti eri viikonpäiville. Pienempään rutistukseen on helpompi ryhtyä kun täydellistä hetkeä ei tarvitse odottaa vaan voi hoitaa kotitöitä 5-15 minuutin pätkissä.

Kotilukujärjestyksessä on annettu joka viikonpäivälle oma tehtävänsä. Ylärivillä olevat tehtävät voi pyrkiä tekemään joka viikko, alarivillä olevat esimerkiksi joka toinen viikko. Jos puhtaat pyykit tuppaavat kasaantumaan, ei niistä tarvitse potea huonoa omaatuntoa koko ajan – ainoastaan maanantaisin!

Jos lapset tai itse on kipeä tai väsynyt, ei haittaa vaikka imurointi jäisi jollain viikolla väliin. Ensi viikolla voi taas yrittää uudestaan!

Toinen tykkää siivota, toinen järjestää. Puolison ja isompien lasten kesken voi sopia myös kotitöiden jakamisesta perheenjäsenten kesken. Perheen pienemmille voi poimia omat tehtävät idealistasta ja koota ne hauskaan askaretaulukkoon.

Suursiivouksen voi unohtaa, kun hoitaa senkin erissä kotitöiden vuosikellon avulla.

Lataa kotilukujärjestys.

Terveisin,
Eveliina ja Kaarina


52 Tulostettavaa oli ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin (Go Lightly) ja graafikko Kaarina Laannin (Ketokettu Design) vuoden mittainen projekti, jossa julkaistiin 52 tulostettava, yksi viikossa.

Haluaisitko kaikki tulostettavat suoraan sähköpostiisi? Saat ne täytämällä alla olevan lomakkeen!

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter