367172046976480
Valitse sivu

Miksi tehdä kotitöitä, kun lapset voivat tehdä ne puolestasti?

No, ei ehkä ihan kaikkia 🙂 Mutta mielestämme lapset on hyvä totutella kantamaan oma vastuunsa kotitöistä ja opettaa heille kotiaskereita vähän kerrallaan.

Pari viikkoa sitten julkaisimme ideoita eri ikäisille lapsille sopivista kotitöistä. Viikon tulostettava sopii sen kaveriksi kuin voinokare puuroon!

Pääsimme taas kerran suomennospuuhiin, kun käänsimme englannin chorechart-sanan askaretaulukoksi. Tähän ruudukkoon voi merkata yhden lapsen viikottaiset, säännölliset tai satunnaisemmat, tehtävät ja seurata niiden toteutumista. Joka viikolle voi tulostaa omansa, jos haluaa käyttää vaikka tarroja. Tai paperin voi laminoida ja käyttää vesiliukoista tussia, jolloin samaa taulukkoa voi käyttää monta kertaa. Saat valita.

Jotkut liittävät lasten viikko- tai kuukausirahan kotitöiden suorittamiseen, mutta se ei ole välttämätöntä. Ylimääräisistä töistä voi palkita rahalla tai jollain mukavalla tekemisellä kuten yhteisellä eväsretkellä.

Kerrothan kommenteissa omat vinkkisi lasten motivointiin vaikkapa oman huoneen siistinä pitämiseen?

Lataa askaretaulukko.

Terveisin
Eveliina ja Kaarina

PS. Taulukolla ei ole yläikärajaa 🙂


52 Tulostettavaa oli ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin (Go Lightly) ja graafikko Kaarina Laannin (Ketokettu Design) vuoden mittainen projekti, jossa julkaistiin 52 tulostettava, yksi viikossa.

Haluaisitko kaikki tulostettavat suoraan sähköpostiisi? Saat ne täytämällä alla olevan lomakkeen!

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter