367172046976480
Valitse sivu

Ei enää ikinä suursiivousta, tee yksi tehtävä viikossa

Kasvattiko sinutkin se sukupolvi, joka luuttusi talon lattiasta kattoon aina jouluksi ja juhannukseksi? Osa meistä on kertarysäys-tyyppiä, kaikki eivät. Vaikka tykkäisitkin tehdä ison siivouksen pari kertaa vuodessa, tässä tulostettavassa on silti sinulle hyviä ideoita kodin ylläpitoon tarvittaviksi töiksi.

Ajatuksena on se, että jokainen tekee viikon kotityön sellaisena päivänä, jolloin se omaan aikatauluun passaa. Jos joku tehtävä tuntuu itselle aivan turhalta, voi sen viikon vetää lonkkaa tai keksiä tilalle oman homman.

Tässä tulostettavassa keskitytään viikkosiivouksen asemesta harvemmin kuin kerran kuussa tehtäviin töihin, jotka olisi hyvä hoitaa ainakin kerran vuodessa. Eveliinan perheessä astianpesukone puhdistetaan joka kuukauden alussa, mutta neljäkin kertaa vuodessa on jo tosi hyvä! Joukossa on monta putsaus- ja raivaushommaa sekä vaate- ja tekstiilihuoltoon liittyviä rutiineita.

Rajoitimme aiheita kodin seinien sisäpuolelle. Siitä puuttuvat kokonaan taimi- ja puutarhahommat (kukkamultien vaihtoa lukuun ottamatta), autonrenkaiden vaihto, polkupyörän huolto jne.

Miltä sinusta kuulostaa ajatus jakaa suursiivous useammalle viikolle?

Lataa kotitöiden vuosikello.

Yleisön pyynnöstä
Eveliina ja Kaarina


52 Tulostettavaa oli ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin (Go Lightly) ja graafikko Kaarina Laannin (Ketokettu Design) vuoden mittainen projekti, jossa julkaistiin 52 tulostettava, yksi viikossa.

Haluaisitko kaikki tulostettavat suoraan sähköpostiisi? Saat ne täytämällä alla olevan lomakkeen!

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter