367172046976480
Valitse sivu

Tuliko kevät ja välikausihaalari-kengkärumba yllättäen?

Jotkin asiat sitten osaavat yllättää joka vuosi. Välikausi vaatetarpeineen, palmusunnuntai virpomisoksineen ja yllätysmunia odottavine virpojineen, rairuohon kasvattaminen ja siman laittaminen käymään. Kerta toisensa jälkeen.

Eikä tässä vielä kaikki. Veroehdotukset tulee korjata, veroilmoitukset ja tilinpäätökset laatia, vuosikokoukset järjestää, messuille osallistua, harrastuksiin ilmoittautua, kurssipaikkoja kärkkyä, naamiaisasut hankkia, vakuutukset, puhelinliittymät ja sähkösopimukset kilpailuttaa ja uusia. Listaa voisi jatkaa loputtomiin ja vielä sen jälkeenkin.

Onko tämä nyt sitten sitä kuuluisaa metatyötä, en tiedä. Mutta siitä olen ihan varma, että asioiden ennakoiminen tekee arjesta sujuvampaa. Mitä enemmän arki koostuu ”tulipalojen sammuttelusta” siellä täällä, sitä kiireisempää ja stressaavampaa se on. Lisäksi jos vuosittain tiettyyn aikaan toistuvia juttuja ei ota huomioon projekteja aikatauluttaessa, saattaa yhteen kuukauteen yhtäkkiä pukatakin enemmän tekemistä kuin järki kestää.

Markkinointia tekevälle tai vaikka harrastusblogia kirjoitavalle ajankohtaisten aiheiden ottaminen huomioon suunnitelmia ja julkaisukalentereita laatiessa saattaa osoittautua kullan arvoiseksi. Ajankohtaisia juttuja luetaan ja jaetaan enemmän kuin juttuja, jotka eivät ole millään lailla juuri siihen hetkeen kuuluvia. Yhteisöt voivat tehdä myös omia teemaviikkoja tai hyödyntää olemassa olevaa tapahtumaa oman blogikarnevaalin kehyksenä. Esimerkiksi ensi viikolla vietettävä Vaatevallankumous on tuollainen uusi teemaviikko, johon bloggaajat, yritykset ja yhteisöt osallistuvat kukin tavallaan.

Siksipä teimme teille pohjan vuosikelloksi, jonka voi täyttää esimerkiksi perheen, yhdistyksen, koululuokan, blogin tai yrityksen näkökulmasta. Vilkaisemalla sitä vaikka 1-2 kertaa kuukaudessa saat vihiä tulevista asioista, jotka on pakko hoitaa, mukava tehdä tai joista voi ajankohtaisuutensa takia olla jopa hyötyä.

Lataa vuosikello.

Terveisin
Eveliina sekä Kaarina


52 Tulostettavaa oli ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin (Go Lightly) ja graafikko Kaarina Laannin (Ketokettu Design) vuoden mittainen projekti, jossa julkaistiin 52 tulostettava, yksi viikossa.

Haluaisitko kaikki tulostettavat suoraan sähköpostiisi? Saat ne täytämällä alla olevan lomakkeen!

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter