367172046976480
Valitse sivu

Löytyykö kotoasi ensiaputarvikkeet ja lääkkeet äkillisiä sairauksia varten? Entä autosta?

Vaihdoimme muutama viikko sitten autoa ja siinä samassa tuli käytyä läpi vanhan auton uumenissa uinuneet kamppeet, mukaan lukien ensiapupakkaus. Olen käynyt kauan sitten EA1-kurssin ja mieheni on päivittänyt ensiaputaitojaan viimeksi armeijassa, joten ensiaputarvikkeiden inventoiminen lankesi osakseni. Plärätessäni sideharsoja ja muita tykötarpeita huomasin, että pakkauksesta ja siinä olevalta listalta tuntui puuttuvan paljon perustarvikkeita, joita kannattaisi olla ihan kotonakin varalla.

Ensiaputarvikkeita kannattaa pitää kodin ja auton (tai pyörän) lisäksi veneessä, mökillä ja muissa paikoissa missä hätä voi yllättää. Työpaikallakin voi selvittää mistä laastareita ja vähän järempiä sidetarpeita löytyy, jos joku loukkaa itsensä. Ja vaikka ei olisikaan ensiapukurssia käynyt, niin voi ainakin ne tarvikkeet käydä hakemassa onnettomuuden sattuessa.

Ensiaputarvikkeiden lisäksi kotoa olisi hyvä löytyä itsehoitolääkkeitä, joista on apua akuutin sairauden yllättäessä. Keskellä yötä tai kovassa ripulissa ei ole hirveän kiva lähteä apteekkiin asioimaan – erityisesti jos asuu yksin. Matka-apteekkiin ei voi ihan koko lääkekaappia pakata, joten tulostettavasta löytyy myös ehdotus matkalaukkuun pakattavista lääkkeistä. Kukin priorisoikoon lopulliset listat omaa elämäntilannettaan, taitojaan ja tarpeitaan vastaavaksi.

Listan voi kiinnittää vaikka lääkekaapin oveen tärkeiden puhelinnumeroiden kanssa. Kaappi olisi hyvä inventoida 1-2 kertaa vuodessa ja samalla sieltä voi heivata vanhentuneet lääkkeet (apteekkiin, jodi erikseen). En tiedä kuinka vaarallista steriilien sidetarvikkeiden käyttö Parasta ennen -päivän jälkeen on, mutta tuskin niitä sairaalan ulkopuolella tarvitsee heti roskiin heittää.

Lataa lääkekaappi ja ensiapupakkaus.

Terveisin
Eveliina sekä Kaarina


52 Tulostettavaa oli ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin (Go Lightly) ja graafikko Kaarina Laannin (Ketokettu Design) vuoden mittainen projekti, jossa julkaistiin 52 tulostettava, yksi viikossa.

Haluaisitko kaikki tulostettavat suoraan sähköpostiisi? Saat ne täytämällä alla olevan lomakkeen!

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter