367172046976480
Valitse sivu

Paljonko käytät rahaa ruokaan kuukaudessa? Tai vaatteisiin vuodessa?

Viime vuoden helmikuussa järjestin muutaman muun naisen kanssa #taloushaaste-nimisen kampanjan, jonka aikana oli tarkoitus seurata omaa rahankäyttöään ilman, että pyrki tietoisesti muuttamaan käyttäytymistään. Olin jo pidemmän aikaa halunnut tietää kuinka paljon neljän hengen perheeltämme kuluu kuukaudessa ja vuodessa rahaa eri asiohin. Osaksi siksi, että tietäisin kuinka paljon minuun pitäisi pystyä nostamaan palkkaa omasta yrityksestäni, jos haluaisin ryhtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi.

Taloushaasteen alkaessa rupesin keräämään kuitteja kaikista ostoksista. Vasta kuun lähestyessä loppuaan aloin syöttää summia Spending Tracker -nimiseen sovellukseen. Kuun päätyttyä kävin vielä läpi tiliotteen, jotta sain mukaan myös suoraan tililtä maksetut menot kuten laskut.

Siitä alkoi tapa, joka on nyt kestänyt vuoden. Kun tammikuu päättyy ja voin tulostaa verkkopankista tiliotteen, käyn läpi kaikki kuitit, syötän summat taulukkolaskentalomakkeeseen, joka laskee automaattisesti yhteen kuukauden summat ja vuosittain kuukausittaiset keskiarvot.

Emme ole puolisoni kanssa kontrolloineet menoja erityisesti vaan tehneet normaalit ostokset ja heräteostokset. Elämme säästäväisesti vaikkemme joudukaan venyttämään penniä ja laskemaan senttejä seuraavaan tilipäivään. On aika hieno tunne, kun voi arvioida seuraavan vuoden tulot ja menot ja huomata, että jää plussan puolelle!

Tulostettava on kahdella sivulla. Tulotiedot on tarkoitus täyttää vain kerran. Halutessaan summat voi lopuksi laskea yhteen joko riveittäin tai sarakkeittain laskimen avulla.

Kokeile edes yhden kuukauden verran!

Lataa talousseuranta.

Terveisin
Eveliina ja suuren työn taulukon taittamiseksi tehnyt Kaarina


52 Tulostettavaa oli ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin (Go Lightly) ja graafikko Kaarina Laannin (Ketokettu Design) vuoden mittainen projekti, jossa julkaistiin 52 tulostettava, yksi viikossa.

Haluaisitko kaikki tulostettavat suoraan sähköpostiisi? Saat ne täytämällä alla olevan lomakkeen!

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter