367172046976480
Valitse sivu

Aamu- ja iltarutiinit sujuvammiksi

Eihän teilläkään koskaan kiukutella aamulla, kun pitäisi lähteä tarhaan? Tai illalla, kun pitäisi lopettaa leikkiminen? Hyvä! Jos nyt kuitenkin jostain syystä joskus sattuisi käymään niin hassusti, että väsyneet lapset eivät lopettaisi leikkimistä ja menisi kiltisti iltapesulle tai he vastustelisivat ja vetkuttaisivat lähtöä viimeisen bussin lähtöajan ohi, tämän tulostettan avulla saat salaisen neuvotteluaseen.

Sen nimi on aamu- ja iltasäännöt. Homma toimii näin: Kun lapsi on hyväntuulinen, pyydä hänen apuaan. Auta häntä kertomaan sinulle mitä aamulla heräämisen jälkeen ja illalla ennen nukkumaanmenoa tehdään. Arviolta nelivuotias suorituu tehtävästä riittävän hyvin. Kirjatkaa aamu- ja iltasääntölistaan asiat, jotka toistuvat joka päivä. Jotkut lapset ja perheet ovat tarkkoja järjestyksestä, toiset ovat joustavampaa tyyppiä. Myös yksityskohdissa voi mennä syvemmälle (hammaspesu, naamapesu, kaulapesu tms.) tai pysytellä yleisemmällä tasolla (iltapesu).

Kun aamu- tai ilta koittaa, ota säännöt esille ja käykää yhdessä ne näpi yksi kerrallaan. Jos lapsi yrittää protestoida, voit vedota siihen että hän on itse kertonut että näin tehdään. Jos haluat olla oikein Pro Vanhempi (ei rekisteröity), voit laminoida säännöt ja käyttää vesiliukoista tussia kohtien yliviivaamiseen tai ruksimiseen.

Tarvittaessa jokaiselle lapselle voi tehdä omat säännöt, kunhan lapsia kohdellaan käytännössä tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti.

Todistetusti toimiva metodi!

Lataa aamu- ja iltasäännöt.

Sujuvin terveisin, Eveliina ja Kaarina


52 Tulostettavaa oli ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin (Go Lightly) ja graafikko Kaarina Laannin (Ketokettu Design) vuoden mittainen projekti, jossa julkaistiin 52 tulostettava, yksi viikossa.

Haluaisitko kaikki tulostettavat suoraan sähköpostiisi? Saat ne täytämällä alla olevan lomakkeen!

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter