367172046976480
Valitse sivu

Pilko vuositavoitteesi pienempiin osiin!

Ennen joulua julkaisimme tulostettavan 20 Tavoitteet vuodelle. Jos et ole vielä joutanut sitä täyttämään, vielä ehtii! Sen lisäksi suosittelemme, että pilkot vuositavoitteet kuukausi- tai viikkokohtaisiksi tavoitteiksi. Näin niistä tulee konkreettisempia ja mahdollisia toteuttaa.

Tavoitteiden tarkoitus on auttaa tekemään päätöksiä arkipäiväisiä asioista. Jos esimerkiksi haluat säästää rahaa lomamatkaa varten, voi olla helpompi kävellä kaupan karkkihyllyn ohi ostamatta mitään kuin silloin jos sinulla ei ole mitään säästötavoitetta.

Tavoitteita voi asettaa monella tapaa. Usein tavoitteet ilmaistaan tulosten muodossa. Se on sinänsä hassua, sillä emme voi tietää miten muu maailma reagoi omiin ponnisteluihimme. Tulosten sijaan voimme tehdä lupauksia siitä, miten itse toimimme.

Esimerkkejä:

  • Emme voi tietää kuinka monta seuraajaa saamme eri sosiaalisissa medioissa, mutta voimme päättää kuinka usein ja millaista sisältöä julkaisemme.
  • Emme voi tietää kuinka monta kiloa painoa pudotamme, mutta voimme pyrkiä harrastamaan liikuntaa x kertaa viikossa.
  • Emme voi tietää löydämmekö uuden työpaikan, mutta voimme pyrkiä lähettämään edes yhden työhakemuksen viikossa, ja niin edelleen.

Viikon tulostettavaan täytetään ensimmäiseen sarakkeeseen kuukauden nimi (tai viikon numero) ja seuraaviin palastellaan samat aiheet kuin vuositavoitteiden tulostettavassa. Omat aiheesi voivat tietenkin poiketa näistä viidestä. Jos tavoitteenasi on esimerkiksi tavata enemmän ystäviä, voit päättää mitä konkreettista teet tavoitteesi eteen tammi-, helmi- ja maaliskuussa. Esimerkiksi millaisen tilaisuuden järjestät ystävillesi (illallinen ulkona, saunailta mökillä, leffailta kaupungilla, brunssi kotona) tai keneen otat yhteyttä (soitat serkulle, meilaat mummolle, kyläilet naapurilla).

Kuukausikohtaiset tavoitteet ovat konkreettisia askelia kohti kokonaistavoitteesi toteutumista. Jos tavoitteenasi on säästää 5.000 euroa, tekee se 417 euroa kuukaudessa tai 96 euroa viikossa. Millaisista heräteostoksista voisit luopua, jotta saisit tuon summan kokoon? Mitä muuta se vaatii? Mitä 5.000 euroa mahdollistaa? Kun tiedät mitä todella haluat ja ymmärrät mitä se todellisuudessa vaatii, silloin sinun on mahdollista päästä tavoitteseesi.

Hyvää uutta vuotta ja menestystä tavoitteiden tavoitteluun!

Lataa tavoitteet vuodelle.

Lumisin terveisin, Eveliina ja Kaarina


52 Tulostettavaa oli ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin (Go Lightly) ja graafikko Kaarina Laannin (Ketokettu Design) vuoden mittainen projekti, jossa julkaistiin 52 tulostettava, yksi viikossa.

Haluaisitko kaikki tulostettavat suoraan sähköpostiisi? Saat ne täytämällä alla olevan lomakkeen!

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter