367172046976480
Valitse sivu

Minkä tavoitteen haluaisit saavuttaa? Minkä taidon haluaisit oppia?

Suunnitelmissa oli julkaista tällä viikolla jotain ihan muuta, mutta Eveliinan perheessä ilmeni akuutti tarve pottataululle. Puolison ollessa työmatkalla mitta täyttyi lapsen ”vahinkojen” siivoamisesta ja päätös tarrataulun käyttöönotosta sinetöitiin lopullisesti. Isomman lapsen kanssa käytettiin tarroja aikoinaan pöntölle siirtymisen yhteydessä. Pienemmän kanssa niitä ei ole tähän mennessä tarvittu, mutta nyt on jonkinlainen taantumavaihe menossa, ja kaikki apu vastaanotetaan.

Kaarinan perheessä nuorimmainen saatiin kuivaksi lopulta Angry Birds -karkkien turvin. Niitä riitti onneksi vain puoli pussillista. Tällaisesta lasten ”lahjomisesta” ja ulkoisten ohjauskeinojen käyttämisestä voi olla montaa mieltä. Meidän kokemuksen mukaan se toimii tarkoituksessaan hyvin eivätkä lapset ole uuden taidon oppimisen jälkeen jääneet vaatimaan palkkioitaan vaan asiasta on tullut normaali osa arkea.

Kun lapsilla (tai aikuisilla!) on jokin pulma, voi ongelmien sijaan yrittää pukea asia taidon muotoon: mikä tällä hetkellä puuttuva taito pitäisi oppia, jotta pulma poistuisi? Taitoa voi harjoitella ja edistymisestä palkitaan. Palautteen tulisi olla välitöntä, jotta se yhdistyy harjoiteltavaan taitoon. Eveliina on onnistuneesta vessareissusta jo yhden Hello Kitty -tarran velkaa mutta kun ne saadaan hankittua, annetaan tarra tauluun liimattavaksi aina heti wc-käynnin yhteydessä.

Tätä tulostettavaa voi käyttää minkä tahansa taidon opetteluun ja se on tarkoitettu niin lapsille kuin aikusille. Ketjussa on 31 lenkkiä ja välitavoitteet 10 pykälän välein. Palkinnot voivat olla myös aineettomia, mikä vain parhaiten palkitsee.

Lataa tavoitetaulu.

Toiveikkain terveisin, Eveliina ja Kaarina


52 Tulostettavaa oli ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin (Go Lightly) ja graafikko Kaarina Laannin (Ketokettu Design) vuoden mittainen projekti, jossa julkaistiin 52 tulostettava, yksi viikossa.

Haluaisitko kaikki tulostettavat suoraan sähköpostiisi? Saat ne täytämällä alla olevan lomakkeen!

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter