367172046976480
Valitse sivu

Mistä kirjoittaisin blogiin?

Olen pitänyt blogia noin puolitoista vuotta. Joskus aiheita on ollut tarpeeksi, joskus hyvien (tai siis omasta mielestäni kelvollisten) aiheiden keksimiseen on joutunut käyttämään vähän aikaa. Viime keväänä opin konferenssissa yhden kikan, jota olen kerran kokeillut eikä minulla ole sen jälkeen ollut pulaa blogiaiheista.

Pidit blogia sitten harrastus- tai ammattimielessä jostain aihepiiristä, kikkaa voi käyttää. Erityisen hyvin se sopii ammattilaisten blogeille, joissa esitellään osaamisen eri puolia ja tavoitteena on kasvattaa omaa yleisöä jakamalla tietoa ja apua.

Omassa blogissani yritän keskittyä kolmeen pääaiheeseen, jotka olen nimennyt ehtimiseksi, mahtumiseksi ja keskittymiseksi. Ehtimisaiheiset kirjoitukset käsittelevät ”ajanhallintaa”, mahtuminen tavaroiden perkaamista ja järjestämistä ja keskittyminen liittyy opintoihini ADHD-valmentajaksi. Aiheet menevät myös jonkin verran päällekkäin. Jotta blogista tulee johdonmukainen ja lukijat ”saavat mitä tilaavat”, kannattaa miettiä 3-4 pääteemaa, joista juttuja kirjoittaa. Ei haittaa, jos joskus jutut ovat löyhemmin aiheeseen liittyviä, kunhan kokonaisuudella on jokin punainen lanka. Omat teemani ovat samalla blogini kategorioita. 52 Tulostettavaa -kategoria on erikseen omalla sivullaan.

Miten haluat, että kirjoitus palvelee lukijoitasi?

Kun olet päättänyt blogin teemat tai menneitä kirjoituksia analysoimalla huomannut eri aihepiirejä, joista olet kirjoittanut, on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen. On tärkeää miettiä tekstin tarkoitusta. Miten haluat, että kirjoitus palvelee lukijoitasi? Tähän on ainakin kolme vaihtoehtoa, varmasti paljon enemmänkin. Kolme itse käyttämääni ovat 1) opettavaiset artikkelit, 2) motivoivat artikkelit ja 3) inspiroivat artikkelit.

Aluksi minun oli vaikeaa erottaa motivoivia ja inspiroivia tekstejä toisistaan, mutta ajattelen että motivaation lisäksi inspiroivassa juttussa on jokin tarina, joka antaa uskoa siihen että lukijakin voi menestyä samalla tapaa kuin tarinan ”sankari”.

Okei. Kun sinulla on 3-4 teemaa ja 3-4 tarkoitusta, saat näitä yhdistelemällä helposti 12 teema-tarkoitusparia. Esimerkiksi

  • ehtiminen – opettavainen
  • mahtuminen – motivoiva
  • keskittyminen – inspiroiva
  • ehtiminen – motivoiva
  • mahtuminen – inspiroiva
  • keskittyminen – opettavainen
  • ehtiminen – inspiroiva
  • mahtuminen – opettavainen
  • keskittyminen – motivoiva

Sitten vaan keksimään tarkempia otsikoita ja sisältöjä jutuille! Ajankohtaisuus on aina asia, joka kannattaa huomioida, sillä sen avulla kirjoituksen voi saada leviämään.

Viikon tulostettava on blogin julkaisusuunnitelma, johon aiheet ja ostikot voi kirjata muistiin. Suunnitelman noudattaminen tarkalleen ei ole tärkeää. Pääasia on, että harjoituksen avulla saat uusia ideoita blogiin, jos aiheet tuntuvat olevan vähissä. Mikäli ajankohtaiset tai kiinnostavat aiheet tuntuvat mielenkiintoisemmilta, anna mennä. Tärkeintä on, että julkaiset säännöllisesti ja johdonmukaisesti, jos haluat antaa toiminnastasi ammattimaisen kuvan.

Lataa blogin sisältösuunnitelma.

Terveisin, Eveliina ja Kaarina


52 Tulostettavaa oli ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin (Go Lightly) ja graafikko Kaarina Laannin (Ketokettu Design) vuoden mittainen projekti, jossa julkaistiin 52 tulostettava, yksi viikossa.

Haluaisitko kaikki tulostettavat suoraan sähköpostiisi? Saat ne täytämällä alla olevan lomakkeen!

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter