367172046976480
Valitse sivu

Minkä kokoisia vaatteita lapsi tarvitsee juuri nyt?

Viimeksi marketissa vaippoja ostaessani huomasin jälleen kerran unohtaneeni paljonko lapseni painaa. Samoin kuumelääkettä annostellessa paino on olennainen tieto. Joskus sitä löytää itsensä yllättäen lastenvaateostoksilta, koska yllättäen onkin hetki aikaa, sopiva tilaisuus ja ruuhkavuosissa niistä yrittää ottaa kaiken irti.

Jos edellisestä neuvolakäynnistä on tovi vierähtänyt, ei välttämättä tiedä minkä kokoisia vaatteita ja kenkiä lapselle kannattaa seuraavaksi ostaa. Vaatteiden mitoitus vaihtelee myös merkeittäin aika paljon. Sukista olen pannut merkillä että niiden täytyy olla monta numeroa kenkiä suuremmat, jotta lapsi saa ne itse jalkaan ilman suurempia pulmia.

Talvi on tuloillaan ja lasten talvikamppeet kaipaavat ehkä päivittämistä. Oletko ostamassa netistä lapselle vaatteita, mutta et olekaan ihan varma koosta? Teet tätä ehkä kahvitunnilla tai illalla kun lapsi jo nukkuu. Kirjaa ylös neljä kertaa vuodessa lapsen mitat, niin voit päivittää vaatetarpeet helpommin. Jos bongaat nettikirppikseltä superlöydön, voit vain pikaisesti tsekata piponmitan tai kengännumeron ja kotiuttaa ihanuuden itsellesi – tai siis lapsellesi!

Kenkäostoksille mennessä voi piirtää kotona lapsen jalan kuvan paperille ja leikata sen mukaansa. Paperijalanpohjaa ja irtopohjallisia verratessa kokoarvio onnistuu ja käynti- ja kasvunvara (1,5-2 cm) on helppo varmistaa ilman lapsen läsnäoloa (tai jopa helpommin kuin lapsen kanssa shoppaillessa…).

Lataa lapsen mitat.

Vaaterumbaterveisin, Eveliina & Kaarina


52 Tulostettavaa oli ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin (Go Lightly) ja graafikko Kaarina Laannin (Ketokettu Design) vuoden mittainen projekti, jossa julkaistiin 52 tulostettava, yksi viikossa.

Haluaisitko kaikki tulostettavat suoraan sähköpostiisi? Saat ne täytämällä alla olevan lomakkeen!

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter