367172046976480
Valitse sivu

Aina jotain unohtuu.

Muistan kun olin ala-asteella. Kävin monena kesänä nuorisoasiainkeskuksen järjestämällä leirillä samalla saarella. Mukana oli omia koulukavereita sekä leirikavereita, joita ei talven aikana tavannut. Saarileiri oli kesän kohokohta ja odotin sitä innolla. Niin innokkaasti, että olisin halunnut pakata tavarat lähtövalmiiksi jo kesäloman alussa.

Mutta koska tavaroita ei voinut pakata liian aikaisin, tyydyin niiden listaamiseen. Minulla oli pitkä lista tavaroista, jotka piti muistaa ottaa mukaan leirille. Kun pakkaaminen vihdoin koitti, olin valmistautunut. Vielä lukiossakin olin tunnettu siitä, että repustani löytyi tarvikkeita nenäliinoista kynsiviilaan niin kuin milläkin McGyverilla.

Lapsiperheen lomallelähtö on operaationa aivan omaa luokkaansa. Mitä pienempi lapsi, sitä enemmän rekvisiittaa hän tuntuu tarvitsevan mukaansa: matkasänky, matkarattaat, matkasyöttötuoli, vaippoja, kasapäin vaihtovaatteita ja jos jonkilaista rompetta. Ja potta! Näitä meille myös osataan myydä – ja tietysti matkaversiona.

Kun parikymppisenä matkustin kesäksi Yhdysvaltoihin, meitä neuvottiin ottamaan esille tavarat, joita arvelimme tarvitsevan reissussa. Sitten puolittamaan määrän. Ja taas puolittamaan. Kymmenen viikkoa ja neljä perhettä myöhemmin matkamuistoja oli niin paljon, että osa lähetetiin kotiin postitse. Hyvin pienellä tavaramäärällä loppujen lopuksi pärjää sivistyksen parissa vallan mainiosti.

Viikon tulostettavan avulla saat koostettua itseäsi varten listan tavaroista, jotka on hyvä pakata mukaan niin viikonlopun mökkireissulle kuin pidemmällekin ulkomaanmatkalle. Lisää oman listan jatkoksesi myös tavarat, jotka itseltäsi ovat aikaisemmin unohtuneet. Voi tarkentaa omaa listaasi niin paljon kuin haluat. Lasten kasvaessa osa tarvikkeista jää tarpeettomaksi ja ehkä uusia tulee tilalle.

Ja muista, että vaikka olisit kuinka hyvin valmistautunut, aina jotain unohtuu. Yhtensä kesänä unohdin pakata leirille hiusharjan, toisena hammasharjan – tai niin luulin kunnes kotiinlähöä varten laukkua pakatessani löysin hammasharjan sittenkin.

Nautitaan lomasta puuttuvista tavaroista huolimatta!

Lataa pakkauslista matkalle.

Julkaistut tulostettavat löytyvät myös Pinterestistä.

Syyslomaterveisin, Eveliina & Kaarina


52 Tulostettavaa oli ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin (Go Lightly) ja graafikko Kaarina Laannin (Ketokettu Design) vuoden mittainen projekti, jossa julkaistiin 52 tulostettava, yksi viikossa.

Haluaisitko kaikki tulostettavat suoraan sähköpostiisi? Saat ne täytämällä alla olevan lomakkeen!

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter