367172046976480
Valitse sivu

Mätkyjä tiedossa? Vältä ensi vuoden lisävero tilaamalla uusi verokortti loppuvuodeksi!

Tänä vuonna saamme puolisoni kanssa pitkästä aikaa vain veronpalautuksia. Lisävero ei ole kiva ylläri, varsinkaan joulun alla, kun menoja tuppaa ainakin meidän perheessä olemaan muutenkin tavallista enemmän.

Oma alkuvuoteni on koostunut lähinnä silpputöistä, työnantajia on ollut ainakin kuusi. Siinä saa olla palkkakuitit hyvin tallessa, jos meinaa pysyä kärryillä riittääkö loppuvuoden veroprosentti ennakonpidätyksiin.  Lisälaskelmia kuitenkin tarvitaan…

Kun työnantajia on vain yksi, näkyy viimeisimmästä palkkalaskelmasta yleensä edellisen palkkakauden lisäksi tiedot vuoden alusta. Jos haluaa tilata uuden verokortin tai tulostaa sen itse netissä, on tiedettävä ainakin kaikki siihen mennessä saadut palkat ja etuudet sekä niistä maksetut ennakonpidätykset koko vuoden ajalta.

Verotukseen voi ilmoittaa etukäteen myös asuntolainan korot, opintolainen korot, ammattiyhdistyksen ja/tai työttömyyskassan jäsenmaksun, jopa kotitalousvähennykseen oikeuttavat menot.

Viikon tulostettavan avulla saat koottua yhteen paikkaan alkuvuoden tulot ja ennakonpidätykset. Arvioimalla loppuvuoden tulot saat tilattua päätoimen ja sivutoimen verokortit kirjautumalla palveluun pankkitunnuksilla osoitteessa vero.fi. Kokeilin ensimmäistä kertaa verokortin tulostamista itse (ei muuten toimi, jos toiminimen tulos on jäämässä plussalle) ja se oli tosi nopeaa ja kätevää!

Lataa tulot ja ennakonpidätykset.

Terveisin, Eveliina & Kaarina


52 Tulostettavaa oli ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin (Go Lightly) ja graafikko Kaarina Laannin (Ketokettu Design) vuoden mittainen projekti, jossa julkaistiin 52 tulostettava, yksi viikossa.

Haluaisitko kaikki tulostettavat suoraan sähköpostiisi? Saat ne täytämällä alla olevan lomakkeen!

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter