367172046976480
Valitse sivu

Lastenhoitajan must know -lista

Muistatko ensimmäisen kerran, kun jätit lapsesi hoitoon isovanhemmille, naapurille tai palkatulle lastenvahdille? Se on hetki, jossa sanottavaa on paljon, mutta kaikkea ei tahdo muistaa. Mitä enemmän päässä on imetyshuuruja ja takana unettomia öitä, sitä vaikeampi on kertoa hoitajille oleelliset asiat, kun he perehtyvät perheenne rutiineihin.

Ja toisaalta, mitä harvemmin lastenhoitajia käyttää, sitä vaikeampi tärkeitä tietoja on yhtäkkiä muistaa. Jos lasta hoitaa aikuinen, joka on muutenkin tuttu vieras kodissanne, osa asioista on jo tiedossa. Erityisesti palkatut lastenhoitajat saattavat tulla kotiin ensimmäistä kertaa vasta hoitopäivänä. Mitä pienempi lapsi on kyseessä, sitä suositeltavaa on tutustua hoitajaan jo ennen hänen kanssaan yksin jäämistä, mutta elämä ei ole täydellistä.

Halusimme tehdä pohjan, johon voit etukäteen kirjata ylös tärkeät puhelinnumerot, ruokailuihin ja nukkumaan menoon kuuluvat rutiinit ja muut omasta mielestäsi tärkeät asiat, jotta lastenhoitajan briiffaaminen olisi mahdollisimman helppoa. Kun mietit asiat etukäteen valmiiksi, voit nauttia vapaa-ajastasi yksin, puolison tai kavereiden kanssa eikä sinun tarvita murehtia siitä mitä unohdit kertoa.

Lasten kasvaessa listaa voi päivittää ja lapset osaavat itsekin ohjeistaa hoitajia. Jossain vaiheessa he varmasti myös yrittävät juksata. Oma poikamme ei ollut vanha kun hän opetti famoa käyttämään mikroamme.

Jos ruokarutiinit eivät mene ihan samalla tavalla kun vanhempien kanssa tai nukkumaanmenoaika viivästyy, ei siitä kannata ottaa suurta stressiä. Johdonmukaisuus on tärkeää silloin kun ollaan omalla porukalla, poikkeustilanteet ovat asia erikseen.

Toivottavasti tästä tulostettavasta ja on iloa ja hyötyä!

Lataa lastenhoitajan muistilista.

Tulostettavat löytyvät nyt myös Pinterestistä!

Hauskoja vapaahetkiä toivottaen, Eveliina & Kaarina


52 Tulostettavaa oli ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin (Go Lightly) ja graafikko Kaarina Laannin (Ketokettu Design) vuoden mittainen projekti, jossa julkaistiin 52 tulostettava, yksi viikossa.

Haluaisitko kaikki tulostettavat suoraan sähköpostiisi? Saat ne täytämällä alla olevan lomakkeen!

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter