367172046976480
Valitse sivu

Ensimmäinen tulostettava on klassikko: viikon ruokalistan ja ostosten suunnittelu.

Meidän perheessä ruokalista suunnitellaan viikonloppuisin. Totuuden nimessä: sen suunnittelee yleensä mieheni. Itse osallistun ruuanlaittoon harvoin. Ateria- ja ostoslista syntyvät useimmiten samaan aikaan, joten tässä listat on yhdistetty yhdelle paperille.

Ostoslistan perusteella tehdään ruuan tilaus netistä ja ruokatavarat saapuvatkin meille usein tiistai- tai keskiviikkoiltana ennen lasten nukkumaanmenoa. Suunnittelu säästää aikaa ja jokapäiväiseltä mitä-tänään-syötäisiin -arpomiselta – pahillimmaan nälkäisenä ja kiukkuisena. Töiden jälkeen ei tarvitse poiketa kauppaan suurille ostoksille, ajaa kauppaan autolla tai käydä kaupassa lasten kanssa. Toki pienillä ostoksilla käydään tarpeen mukaan ja lapset ovat innolla mukana työntelemässä kärryjä, punnitsemassa hedelmiä ja nostelemassa ostoksia liukuhihnalle. Uskon, että suunnittelu ja ostoskertojen väheneminen säästää myös rahaa. Heräteostosksia tulee tehtyä vähemmän, kun ei tarvitse kulkea herkkuhyllyjen lomassa.

Kun suunnittelee viikon pääateriat etukäteen, on helpompi varmistaa että erilaisia aineksia tulee syötyä monipuolisesti. Perunaa/riisiä/pastaa ja sen kanssa jokin proteiini kuten kala, tofu, quorn tai pavut. Lisukkeeksi salaatia/vihanneksia ja aamu/väli/iltapalatarvikkeet listan jatkoksi. Meillä syödään joka aamu puuroa. Välipaloiksi ja iltapalaksi valitaan mitä sattuu huvittamaan ja riippuen siitä mitä aikaisemmin päivällä on nautittu. Voileivät, jugurtti, mysli ja hedelmät uppoavat useimmiten.

Ateriasuunnitelma alkaa siitä, että kurkistetaan seuraavan viikkon kalenteriin. Puolisoni on opettaja ja itselläni on epäsäännöllinen työ. Viime vuoden olen työskennellyt oman yrityksen lisäksi myyjänä ja kaupan alalla töitä on usein myös iltaisin ja viikonloppisin. Omia syömisiäni rajoittaa FODMAP-ruokavalion noudattaminen, joten silloin kun en ole kotona ruoka-aikaan, mieheni irrottelee sipulilla ja muilla herkuilla.

Lataa ateriasuunnitelma.

Terveisin
Eveliina ja Kaarina


52 Tulostettavaa oli ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin (Go Lightly) ja graafikko Kaarina Laannin (Ketokettu Design) vuoden mittainen projekti, jossa julkaistiin 52 tulostettava, yksi viikossa.

Haluaisitko kaikki tulostettavat suoraan sähköpostiisi? Saat ne täytämällä alla olevan lomakkeen!

 

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter