367172046976480
Valitse sivu

Viime viikonloppuna tyttäreni halusi, että rakennan hänen kanssaan tietyn Lego-sarjan rakennuksen. Okei. Päätin ottaa haasteen vastaan. Siinä vaiheessa kun joudun kumoamaan kolmannen ämpärillisen Legoja keskelle lattiaa löytääkseni oikean palikan aloin ymmärtää miten lastenhuoneen Lego-helvetti syntyy ja sympatiani olivat lasten puolella, pakotammehan heidät joka ilta keräämään kaikki irtopalikat talteen, jottei kukaan astu niihin pimeässä. SE nimittän tekee kipeää.

Pikku-Legoja huushollissa on ollut melko tarkalleen kolme vuotta eli siitä asti kun kuopus syntyi. Olemme etsineet niiden kasvavan määrän hallitsemiseksi erilaisia keinoja, mutta sunnuntaina en enää jaksanut suunnitella vaan siirryin suoraa toimintaan. Ilmoitin miehelleni että otan pojan mukaani ja vietämme iltapäivän Ikeassa.

Ikea-Vantaa-2015-10-25 13.29.37

Uudella iPadillani, jossa on SIM-kortti (hello!) oli kätevää tutkia tuotteita, lisätä niitä ostoslistaan ja ottaa koko härpäke mukaan matkaan. Puoli tuntia myöhemmin olimme Kehä III:n ja Lahdentien risteyksessä ja pääsin esittelemään esikoiselleni Ikean liike-ideaa. Liikenteessä oli ”pari” muutakin perhettä, pariskuntaa ja porukkaa.

PicMonkey Collage-TROFAST

Seikkailimme eri kerroksissa, koska aikaisemmin olen ostanut TROFAST-laatikoita alakerran ”erikoismyymälöistä” ja nyt ne sekä rungot piti hakea varastohyllyistä. Näppäränä naisena otin kännykällä kuvat hintalapuista, joista tieto tuotepaketin sijainnista varastossa löytyy.

Ikea-Vantaa-2015-10-25 15.23.08

Parin tunnin seikkailujen jälkeen ostoskärryillä ja ilman, myötä- ja vastavirtaan, pissahädät ja välipalat hoidettuamme olimme kahmineet kärryihin yhden lattialla seisovan TROFAST-rungon, toisen seinälle kiinnitettävän sekä läjän eri kokoisia KUGGIS-laatikoita ynnä erinäisiä heräteostoksia (joo ei puhuta niistä tällä kertaa).

Kolme tuntia lähdön jälkeen tyhjensimme takaluukun ja aloimme rakentaa. Illallisen jälkeen minä ja lapset viimeistelimme rungot, täytimme laatikot valmiiksi värin mukaan lajitelluilla Legoilla ja nostimme laatikot hyllyihin. Seinäyksikkö jäi työpöydälle odottamaan seinälle kiinnitystä seuraavaan päivään.

Ikea-Vantaa-2015-10-25 17.40.09

Olin kerran aikaisemmin nähnyt Legoja säilytettävän matalissa TROFAST-laatikoissa, mutta mielikuvani olivat hämärtyneet. Viimeksi kun selasin tuotteita netistä ne vaikuttivat 10 cm korkeina liian syviltä. Todellisuudessa ne ovat melkein liian pieniä! Varsinkin valkoisia palikoita on niin paljon, että ne pitäisi melkein jakaa kahteen laatikkoon, jotta tietynlaisen palan löytäisi tarvitsematta kumota sisältöä lattialle.

Näiden laatikoiden hyvä puoli erilaisiin Lego-ämpäreihin verrattuna on se, että ne ovat riittävän laakeita. Kapeasta ja korkeasta pytystä ei mitenkään löydä etsimäänsä ja tuloksena on lattia, jolla olevaa mattoa ei melkein erota palikoiden alta (okei, saatoin vähän liioitella, mutta pointti meni perille). Edellinen yrityksemme hallita Lego-kaaosta oli iPad-laatikoiden avulla, mutta ne olivat aivan liian pieniä.

PicMonkey Collage-LEGOT-iPad

TROFAST-laatikoita on vain muutamaa väriä ja suurin osa on valkoisia. Ostimme laatikoihin myös erikseen myytävät kannet. Ehdotin pojalle, että tekisimme äidin Dymolla niihin nimikyltit, jotta oikea laatikko löytyisi kätevästi kannesta huolimatta.

PicMonkey Collage-Ikea-Valmis

KUGGIS-laatikoista isoimpaan siirsin Basic-Legot (ne paksut ”peruspalikat”) ja erilliseen lokerikkokanteen joitakin erikoisempia Basic-paloja. Pienempiin KUGGIS-rasioihin, jotka saa kätevästi pinottua isompien päälle pantiin laivojen runkoja ja muita osia, joihin TROFAST-hyllykön laatikot eivät riittäneet. KUGGIS-laatikot vaikuttavat hyviltä ja vaikka ne olivat vähän tyyriimpiä, ajattelin että niille löytyy varmasti myöhemmin vaikka mitä käyttöä alkaen piirustustarvikkeista ja peleistä aina keittiön kuiva-aineisiin.

Nyt odotan jännityksellä pysyvätkö Legot laatikoissaan vai löytyykö niitä edelleen lattialta, matoilta, sängyn ja hyllyjen alta… yhtä paljon kuin ennen. Ensimmäinen ilta ainakin sujui lupaavasti.

Miten teidän perheessä Legojen säilytysongelma on ratkaistu?

PS. Artikkeli ei ole Ikean, Legon tai Dymon sponsoroima 🙂

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter