367172046976480
Valitse sivu

Ilmainen opas

Maksuton oppaani 10 askelta sujuvampaan arkeen antaa sinulle neuvoja järjestyksen lisäämiseksi pieni askel kerrallaan. Aloita vaikka heti!

Miltä sinusta tuntuu, kun kotisi ei ole järjestyksessä?

 • Kykenetkö rentoutumaan?
 • Etsitkö usein tavaroita?
 • Huomaatko jatkuvasti olevasi myöhässä?
 • Aiheuttaako epäjärjestys eripuraa perheenjäsenten kesken?
 • Kehtaatko avata ovea vieraille?

Mitä olet tehnyt järjestyksen lisäämiseksi?

 • Olet lueskellut blogeja.
 • Ehkä olet ostanut tai lainannut kirjallisuutta.
 • Kenties olet käynyt kurssin.
 • Olet aloittanut järjestämisen moneen kertaan, mutta loppuun pääseminen on vaikeaa.
 • Olet saattanut kuulla ammattijärjestäjistä.
 • Haavelet avun palkkaamisesta, mutta se tuntuu kalliilta.

Miksi järjestys on tärkeää sinulle?

 • Lasten syntymän jälkeen aikaa tuntuu olevan vähemmän.
 • Olet kyllästynyt riitelemään kotitöistä.
 • Haluaisit ehtiä ajoissa töihin ja tapaamisiin ystäviesi kanssa.
 • Et halua haaskata rahojasi turhiin ostoksiin.
 • Pohjimmiltasi olet järjestelmällinen, mutta elämäntilanteesi on haastava.

10 askelta sujuvampaan arkeen -opas antaa sinulle neuvoja järjestyksen lisäämiseksi pieni askel kerrallaan. Todennäköisesti kotisi on muokkautunut nykyisen kaltaiseksi pitkän ajan kuluessa. Siksi ei ole odotettavissa, että tilanne korjaantuisi nopeasti tai varsinkaan itsestään. Haluan esitellä sinulle ajattelutavan, joka mahdollistaa kestävän järjestyksen saavuttamisen.

Usein ajatellaan, että järjestämisessä on kyse tavaroista, tunnesiteistä, luopumisesta ja sen sellaisesta. Mielestäni järjestys syntyy sen sijaan kyvystä tehdä päätöksiä ja opetella uusia tapoja. Menneisyyden sijaan ajatukset kannattaa suunnata tulevaisuuteen ja vielä mieluummin nykyhetkeen.

Uusien tapojen opettelu on vaikeaa meille kaikille, minullekin. Ammattijärjestäjäurani aikana olen perehtynyt aiheeseen perusteellisesti ja haluan tarjota sinulle mahdollisuuden aloittaa raivausmatkasi omin avuin. Tiedän, että sinulla on paljon järjestyksen lisäämiseen tarvittavia taitoja ja keinoja. Uskon, että kannustuksen ja innostuksen avulla pääset pitkälle.

10 askelta sujuvampaan arkeen -oppaan saat täyttämällä alla olevan lomakkeen.

Haluaisitko elämääsi lisää

 • tilaa ja aikaa olla
 • selkeyttä ja kodikkuutta
 • arkea helpottavia rutiineja
 • tyytyväisyyden kokemuksia
 • tietoista tuottavuutta?

 

Täytä alla oleva lomake!

Oppaan kirjoittaja

Olen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Se tarkoittaa, että kohtaan sinut oman arkesi asiantuntijana, jolla on tietoa, taitoa ja viisautta ratkoa oman elämäsi pulmia. Tarvitset ehkä hieman tukea ja ulkopuolista näkökulmaa saadaksesi arkesi taas sujumaan.

Mielestäni tärkeämpää on miltä kodissa tuntuu kuin miltä siellä näyttää. Perkaamalla tavaroita ja järjestämällä tiloja uudelleen kodista voi tehdä paikan, joka tukee kaikkien perheenjäsenten hyvinvointia. Missioni on raivata esteitä järjestämisen tieltä, olivatpa ne sitten korvien välissä tai neljän seinän sisällä.

Eveliina

Palautetta oppaasta

Nyt on vinkkejä kokeiltu ja paremmalta vaikuttaa!

Ensi töikseni lajittelin leluja ja kirjoja poislaitettaviin (roskiin ja kierrätykseen päätyi paljon tavaraa) ja jemmattaviin (päätyivät lelut joilla leikitään vähemmän) jotka kokosin erilliseen laatikkoon pois käsien ulottuvilta. Lopuille yritin keksiä loogiset paikat eli sinne missä niitä pääosin huoneessa käytetään. Pojat (1,5 ja 4) ovat melko hyvin oppineet minne mikäkin kuuluu.

Iltarutiineihin on pyritty ottamaan mukaan siivoushetki, jolloin laitetaan leluja paikalleen koko porukan voimin eikä siihen menekään läheskään niin kauan kuin ennen. Valitettavasti usein vielä siivotessani huomaan tekeväni homman yksin, joten siinä on petrattavaa. Pitkällä tähtäimellä huono kaikkien kannalta mutta lyhyellä nopein, ehkä siksi niin hankalaa. Ollaan yritetty ottaa käyttöön myös tapaa että edellinen leikki laitetaan pois paikalleen ennen uuden aloitusta, tämäkään ei vielä ihan täydellisesti toimi mutta lasten kanssa pitää olla aikaa ja malttia.

Olen huomannut että pään sisällä on tapahtunut ehkä suurin muutos. Olen oppinut hyväksymään että välillä leluja on pitkin kämppää ja varsinkin lastenhuoneessa kun ne nykyään nopeasti saa korjattua paikalleenkin. Tavaran karsiminen on myös laajentunut muihin huoneisiin kun huomasin miten paljon elämää helpottaa kun tavaraa on vähemmän! Myös mieheni on huomannut asian. Olen myös hyväksynyt sen ettei äitini muutu tavaran hamstraamisen suhteen yrityksistä huolimatta ja kylmästi laitan käyttämätöntä tavaraa eteenpäin vaikkapa lahjaksi, lahjoituksiksi tai kierrätykseen jos ne siltä vaikuttavat. Anoppi on onneksi viimein ymmärtänyt tilanteen ja olikin voittajafiilis kun pojat saivat synttäreillä lahjaksi lahjakortit syömään!

Haluan vielä kiittää vinkeistäsi, hyvällä mallilla ollaan kohti helpompaa arkieloa kun siivoamiseen kulutettu aika on vähentynyt, eivätkä pojat louki itseään lattialla pyöriviin leluihin tai äiti hermostu jatkuvaan paikalleen laittamiseen. Lapset myös nauttivat enemmän leikkimisestä huoneessaan kun tavaraa on vähemmän ja paikoillaan. Tästä on hyvä jatkaa!

Hilkka Näätänen

Täytä alla oleva lomake

Vahvista tilaus sähköpostin ohjeiden mukaisesti, niin lähetän oppaan sinulle heti!

Vastaan mielelläni aiheisiin liittyviin kysymyksiisi, joten älä epäröi ottaa yhteyttä. Tervetuloa mukaan!