367172046976480
Valitse sivu

Lasten vaatteet, lelut, kirjat ja muut tarvikkeet jäävät suhteellisen nopeasti ja hyväkuntoisina pieneksi ja vanhaksi kasvavan lapsen tarpeisiin. Tarpeetonta voi myydä kirpputorilla tai kierrättää kaveripiirissä. Yksi vaihtoehto on lahjoittaa tavarat hyväntekeväisyyteen. Keräsin alla olevaan listaan Helsingistä löytyviä tahoja, jotka ottavat vastaan erityisesti lasten käytettyä tavaraa.

Lahjoitusten tulee aina olla puhtaita, ehjiä, tahrattomia ja hyväkuntoisia. Muuten niistä on vain vaivaa ”lahjan” saajalle. Lumppukeräykset ovat sitten asia erikseen. Yleisesti ottaen kannattaa lahjoittaa vain sesongin mukaisia (ulko)vaatteita. Kesällä toppahaalarit ja sukset vievät vain tilaa – tuskin itsekään olet monojenostopuuhissa kesähelteellä.

cutebox

  • Helsingin ensikoti ry

Helsingin ensikotiyhdistys on kansalais- ja lastensuojelujärjestö, joka auttaa tiivistä tukea tarvitsevia vauvaperheitä ja heidän läheisiään. Ensikoti ottaa vastaan vauvojen ja pienten lasten (taaperoiden) vaatteita sekä leluja. Ensikodin vapaaehtoiset myyvät lahjoitukset säännöllisesti järjestettävällä kirpputorilla. Kertyvillä varoilla hankitaan ensikodista kotiin muuttaville perheille kotiinlähtölahjoiksi kattiloita, sauvasekoittimia ynnä muuta tarpeellista tavaraa. Kirpputorila ylijääneet tavarat välitetään edelleen hyväntekeväisyyteen.

Lahjoitustavarat voi viedä Helsingin ensikotiin, os. Lemunkuja 3 (käynti sisäpihaan porttikäytävän läpi). Asiakastyöstä johtuen lahjoituksia otetaan vastaan mieluiten vain Ajankohtaista-palstalla ilmoitettuina päivinä.

www.helsinginensikoti.fi

  • Hope ry

Hope ry on valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton vapaaehtoisjärjestö. Hope tarjoaa apua vähävaraisille ja äkillisen kriisin kohdanneille lapsiperheille sekä huostaanotetuille lapsille vaate- ja tavaralahjoitusten sekä harrastusten ja elämysten muodossa. Hope ottaa vastaan lasten- ja nuortenvaatteita, kenkiä, leluja, lastenkirjoja sekä urheiluvälineitä. Äitiyspakkaustuotteille heidän asiakkaillaan ei valitettavasti ole kysyntää – lukuun ottamatta makuupuseeja, peittoja ja ulkohaalareita sekä töppösiä jne.

Hopen toimipiste sijaitsee Pitäjänmäessä. Lahjoituksia vastaanotetaan arkisin kello 9-15 ja torstaisin kello 17-19 osoitteessa Kutomotie 6. Tarkista poikkeukset mm. kesäaikaan verkkosivuilta tai Hopen numerosta 040-9653311. Huonekaluja ja kodinkoneita toimitetaan suoraan lahjoituskohteisiin, jotta turhilta kuljetuksilta vältytään.

Hope ei pääsääntöisesti järjestä noutoja, mutta voit itse järjestää lähialueellasi keräyksen ja toimittaa suuremman määrän kerralla varastolle. Vastaanottomahdollisuus saattaa vaihdella varastotilanteen mukaan, joten olethan yhteydessä paikallistoimijoihin etukäteen mikäli haluat järjestää keräyksen. Pääkaupunkiseudulla voi lähettää postia osoitteeseen info(a)hopeyhdistys.fi.

www.hopeyhdistys.fi

  • MLL:n Uudenmaan piiri

Mannerheimin lastensuojeluliiton päätehtävä on edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Marskin muksut on MLL:n Uudenmaan piirin verkkokauppa ja kivijalkapuoti Töölössä ja Vuosaaressa. Tarkista aukioloajat verkkosivuilta.

Myymälöihin voi lahjoittaa laadukkaita ja erityisesti sesonginmukaisia lastenvaatteita kokoa 50-150 cm (ei äitiyspakkaustuotteita), äitiysvaatteita ja -tarvikkeita, leluja, lastenkirjoja ja pelejä, harrastusvälineitä kuten suksia, monoja, luistimia ja vauvanpulkkia sekä rattaita, vaunuja, sänkyjä ja syöttötuoleja.

* Töölö: Topeliuksenkatu 19.
* Vuosaari: Kauppakeskus Columbus.

www.marskinmuksut.fi


Lisäksi lahjoituksia voi ehdottaa päiväkodeille, joille saattavat kelvata mm. lelut, kirjat, askartelutarvikkeet ja varavaatteet. Neuvoloissa ja leikkipuistoissa on myös vaatteiden kierrätyspisteitä.

Tiedätkö jonkun lapsiin erikoistuneen tahon, joka puuttuu tästä? Kerro kommenteissa!

photo credit: sⓘndy° via photopin cc


Artikkelia on päivitetty 27.7.2016

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter