367172046976480
Valitse sivu

Tässä postauksessa kerron kuinka saimme ROOF Group Oy:n välittäjän avulla asuntomme myytyä alle viikossa. Kyseessä ei ole kaupallinen yhteistyö vaan kirjoitan omasta kokemuksestani ilman korvausta.

Kun päätimme luopua omasta asunnostamme, oli ensimmäiseksi tehtävä päätös miten se myydään. Vaihtoehtona oli useita välitysfirmoja tai sitten asunnon myyminen ihan omin avuin. Saimme useita tarjouksia eri yrityksiltä. Kiinnitimme huomiota erityisesti siihen kuinka aktiivisesti välittäjät olivat yhteydessä ostajaehdokkaisiin eli meihin sen jälkeen kun olimme käyneet katsomassa heidän kauttaan tarjolla olevaa asuntoa. Myynti-ilmoituksissa korostuu nykypäivänä valokuvien merkitys, minkä takia laadukkaat kuvat kaikissa ilmoituksissa ratkaisi pelin.

Välityspalkkiot ovat aina tuhansia euroja, joten houkutus yrittää selviytyä urakasta itse on kieltämättä suuri. Emme kuitenkaan koskaan ole myyneet asuntoa, joten päätimme turvautua ammattilaiseen ainakin ensimmäisellä kerralla. Olimme kesälomalla emmekä halunneet käyttää kesäpäiviä erilaisten hallinnollisten seikkojen opetteluun, joten siksikin välittäjän käyttö oli helppo valinta. Loppujen lopuksi asunto meni kaupaksi ennen ensiesittelyä, joten olemme enemmän kuin tyytyväisiä.

ROOF Groupin Seyvan Khalili oli minulle ennestään tuttu, koska olemme työskennelleet saman projektin parissa muutama vuosi sitten. Seyvan on ollut alalla pitkään ja hän on rehellinen sekä huolellinen välittäjä. Kaikki tapaamani kiinteistönvälittäjät ovat olleet asiallisia, mutta kaikkiin en ole ostajana tuntenut voivani luottaa 100 %:sesti. Hän oli käynyt meillä aikaisemmin, mutta otin muistin virkistykseksi puhelimellani uusia kuvia, jotka näkyvät tässä jutussa vasemmalla puolella.

Kodinmyyntisuunnitelmaa laatiessamme sovimme, että emme tässä vaiheessa tee pintaremontteja vaan jätämme ne ostajan tehtäväksi. Sen sijaan sovimme stailauksesta ja valo- sekä kopterikuvauksesta. Sopimus allekirjoitettiin juhannuksen alla ja ilmoitus julkaistiin seuraavan viikon sunnuntaina.

Sisustaja-stailaaja Raita Korhonen kävi meillä ensin nopealla visiitillä tekemässä muistinsa tueksi videon, jonka avulla hän laati suunnitelman. Muutaman päivän päästä hän palasi lavasteineen ja asetteli ne paikoilleen parissa tunnissa. Hän kehotti olemaan stressaamatta kuvauksesta ja teki kaiken työn, mutta en osannut seisoskella tyhjän panttina vaan autoin raivaamalla omia tavaroitamme piiloon. Samana iltana valokuvaaja Antti Nyman (Antti Nyman Photography) kävi ottamassa ammattimaiset kuvat kodistamme ja kuvasi ulkona videon, johon lisättiin jälkikäteen läheisten koulujen, metroaseman ja uimarannan sijainnit. Hänen ottamansa kuvat näkyvät jutussa oikealla.

Kun ilmoitus julkaistin Etuovi.comissa sain linkin itselleni ja jaoin sitä Facebookissa omalla seinälläni sekä paikallisissa ryhmissä. Ilmoitus olikin viikon katsotuimpien joukossa, vaikka se ehti olla esillä vain yhden päivän! Tämä poiki useita yhteydenottoja. Yksityisnäyttöjä pidettiin yhtenä arki-iltana useita ja ne sijoittuivat sopivasti ulkomaanreissumme ajalle, jolloin asuntomme oli tyhjä ja saimme sen helposti jätettyä tip-top kuntoon.

Esittelyt olivat sattumalta syntymäpäivänäni. Jo seuraavana päivänä saimme tarjouksen, joka oli meistä oikein hyvä. Toisin sanoen ilmoitus ei ehtinyt olla netissä kokonaista viikkoakaan. Allekirjoitukset hoidettiin sähköisesti pankkitunnusten avulla ja kotiin palattuamme oli enää sopimatta kaupantekotilaisuus ostajan pankissa. Senkin järjestyi myyntiassistentti Petra Vanhapihan avulla nopeammin kuin odotimme ja sujui ilman ongelmia.

Myymistä ja stailausta sekä valokuvausta helpotti valtavasti se, että kodissamme ei ole kovin paljon ylimääräistä tavaraa. Toki huomasin, että tavaraa tuli piilotettua kaappeihin enemmän kuin normaalissa arjessa. Kotimme uusitut liukuovikaapistot olivat kuitenkin yksi myyntivalteista, joihin halusimme ostajien tutustuvan, joten niitäkään ei voinut ihan ääriään myöten sulloa täyteen.

Olen äärimmäisen helpottunut, että koko myyntiprosessi sujui näin helposti ja pienellä vaivalla. Paljon hankalampaa olisi ollut, jos olisimme eläneet normaalia lapsiperhearkea ja asunto olisi pitänyt saada esittelykuntoon lyhyellä varoitusajalla. Etukäteen erityisesti lastenhuoneen pitäminen kuosissa hirvitti, koska sen säilytysjärjestelmät eivät ole tällä hetkellä ollenkaan toimivat. Seuraavassa kodissa se on asia, johon aion erityisesti panostaa!

Olen erittäin tyytyväinen, että päätimme turvautua ammattitaitoiseen kiinteistönvälittään. Kaupan päälle saimme dream teamin aivan mahtavia tyyppejä, jotka tekivät työnsä hymy huulilla ja mahdollistivat helpot kaupat, joista jäi hyvä fiilis. Myös asunnon hinnoittelu onnistui nappiin. ROOF Groupin palkkio ei ollut kalliimmasta päästä, mutta saimme sillä silti erittäin laadukasta palvelua. Paremmin ei olisi voinut mennä!

on helsinkiläinen koulutettu ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Blogissaan hän kirjoittaa ehtimisestä ja mahtumisesta, jotta lapsiperheiden, ADHD-oireisten ja yrittäjien arki olisi mahdollisimman sujuvaa. Eveliina auttaa pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä perkaamaan ja järjestämään tavaroitaan sekä kotikäynneillä että ”Hyvä järjestys, sujuvampi arki” -kursseilla.

Facebook Twitter